måndag 10 januari 2011

Allergitester

Det gick väldigt bra hos doktorn, Juliet skötte sig bättre än utmärkt. Hon gick direkt in till sjuksköterska och presenterade sig "Jag är Juliet". Sen fick vi komma in till doktorn, vi pratade lite om magen, vikt, mat. En jättemysig doktor som hette Elsa, precis som min mormor :) Hon tog oss på allvar och tyckte att vi skulle allergitesta lite. Så vi började med pricktest - ägg, mjölk och fisk. Juliet satt alldeles stilla. Det gav inget utslag, vilket är väldigt skönt! Sen fick Juliet en lite groda som hon stolt gick runt och visade upp.

Sen fick vi åka ner till labbet och ta blodprov och kolla gluten. Där nere suckade sköterskan och sa "jaha, då får vi se hur det här går". "Det går nog jättebra" sa jag. Och frågade om hon vill sticka i fingret eller armen. "Vi tar nog fingret" sa hon och suckade igen. Precis som att det skulle va hur besvärligt och jobbigt som helst att ta prov på ett barn. Sen började hon mumla om att hon inte visste hur mycket blod hon skulle ta. Tillslut bestämde hon sig för tre små rör och stack Juliet i fingret. Efter två rör kom det inte så mycket blod längre. Så hon stack en gång till. Till slut hade hon så mycket hon behövde. Kanske att det hade varit bättre om hon stuckit i armen, så hade det gått liiiite snabbare även om det varit lite obehagligare. Jaja, provet är taget och nu väntar vi svar om två veckor.

Glömde ta kort idag, så det får bli ett från förra sommaren och Juliets första sjukhusbesök. Då hade hon ramlat ner från sängen och kräkts några gånger strax efter, med det va ingen fara med henne!

Nu är vi hemma igen och myser, i morgon börjar terminen på riktigt. Juliet ska tillbaka till dagis och jag ska skriva en tenta som ska va inne på fredag!


1 kommentar:

  1. Nämen lilla pluttan! Det är inte klokt vad snabbt tiden går :-)

    SvaraRadera