torsdag 7 januari 2010

Snart 1 år...

Januari... Prinsessan föds den 13/1 kl 03.21 på Danderyds Sjukhus, lyckan är total. Fram tills Eric får magsjuka på BB. Men vi kom oss hem och allt blev tillslut bra igen. Tänk att just vi skulle få världens finaste dotter :)

Februari... Lycka är att slippa ligga på mage men här gick det faktiskt bra. Drygt en månad gammal, nöjd och glad. Vi mår så bra och har det underbar mysigt. Juliet sover hela nätterna och lika så jag, kan man kräva mer? Möjligtvis att hon skulle somna innan tolv på natten, men även det börjar bli bättre.

Mars... sömnens månad. Juliet sover och sover och sover. Sover ungefär 22-10 med några mål mat på morgonen. Sen ett pass på 4-5 timmar och ytterligare ett kortare innan det är dags att sova för natten igen... Det tyckte jag var perfekt inför skolstarten den 22/3, men icke. Den dagen var dem sista hon sov ett låååångpass mitt på dagen. Men det gick bra ändå...

April... våren är verkligen här och vi är ute massor. Promenerar och har det skönt på balkongen. Den här leopardoverallen fick Juliet av morbror Joel och moster Carro, den var så perfekt att ha när det är så där mellanvarmt. Vi har det så bra tillsammans hela lilla familjen.

Maj... solen är lite eller väldigt jobbig, men det löser vi lätt med de, av Juliet, mycket omtyckta solglajjerna... Jag går fortfarande i skolan och Juliet hänger med, hon sköter sig exemplariskt :) Vi köpte en ny vagn också, den första var fantastisk men det gick inte att ha Juliet vänt mot sig och det gillade varken hon eller vi. Så vi tackar blocket för hela affären gick på ett ut.

Juni... vädret är tropiskt och helt underbart. Och det allra bästa är att vi är helt lediga, SOMMARLOV :) Vi är på stranden, hemma hos Möllers vid poolen, fikar med vänner i parker och lever livet. Juliet verkar tycka att allt är spännande, att "bada" är inget undantag... Juliet lär sig sitta själv.

Juli... och semester! Trots att inte vädret är det allra bästa under semester har vi det så bra. Vi är i både Tidaholm och i Göteborg. Vi gör också en tur ner till Skåne och Erics kusiner. På vägen tillbaka till Göteborg stannar vi på Ullared och inhandlar massor mer leksaker och annat kul. Juliet börjar redan nu bli förtjust i smycken...

Augusti... och hemma igen. Juliet inviger pottan vilket går kanon, om och om igen. I början av månaden tar Juliet sina första krypsteg, sen den dagen har det varit fart på henne. I slutet av augusti börjar jag skolan igen men den här gången på halvfart och distans.

September... Iklädd höstskinnjackan upptäcker hon världen. Kottar, stenar, pinnar, löv... allt ska smakas på. Vagnen är för tillfället lite tråkig, hon vill hellre krypa runt och utforska... och det får hon.

Oktober... intresset för kläder blir allt starkare, snart skulle hon kunna sitta länge och bara prova och prova genom att hänga över axlarna. Juliet börjar så smått äta samma mat som vi...

November... förkylningarnas månad, helt klart. Snoret rinner i princip hela månaden. I början av november står Juliet utan stöd för första gången. Hon älskar böcker och mest av allt djurböcker. Varje gång hon kommer till ett uppslag med en räv på bild skrattar hon högt... varje gång. Aldrig till något annat djur.


December... nu händer det grejer, känns som att det varje dag händer någonting nytt. Tre tänder ploppar upp. Håret växer så det knakar. De första orden kommer (förutom mamma då, det har ju sagts sen ett tag) men tex. vfff som hunden säger. Juliet får dagisplats och det känns riktigt bra, vi är nöjda. Och på julafton tar hon sina första steg, våran lilla lilla prinsessa börjar bli stor. Detta året har gått så sjukt fort och det är så enormt häftigt att få se sin lilla skatt utvecklas dag för dag, det är en välsignelse som är svår att sätta ord på! Jag älskar henne mer och mer, hela tiden och jag ser otroligt mycket fram emot kommande år...

1 kommentar:

  1. Så tycker jag också att det var och är, nämligen att man älskar sina barn mer och mer för varje dag som går. Man kan inte sluta fascineras över vilket mirakel de är, och att just "vi" kunde få så fantastiska barn. Barn kan ibland ge mycket bekymmer och "jobb", men mest av allt glädje! Och kärleken till dem, den är oändlig. Kram Lotta

    SvaraRadera